VRAAG AAN DE VARKENSVRAAGBAAK
‘Beste Dafne,
Wij, mijn vrouw en ik, hebben zo’n 4 jaar terug 2 gottinger minivarkens gekocht. Op zich wonen we ruim en hebben we een aardige tuin, en met de info die we destijds kregen dachten we dat we deze twee gecastreerde beren een goed tehuis konden bieden. Al gauw merkten we dat ze toch wat groter werden dan ons was voorgespiegeld, en aangezien we ze niet wilden laten verhongeren, zijn ze uiteindelijk te groot geworden. Dusdanig dat we ze eigenlijk niet voldoende ruimte kunnen bieden in onze tuin.

Met de varkens op zich is helemaal niets mis, ze zijn alleen niet officieel, dwz gelabeld e.d. Voor zover wij het konden merken zijn ze nooit ziek geweest, en ze hebben een bijzonder vriendelijk karakter en laten zich graag aanhalen.

Nu voelen we ons eigenlijk al lang erg bezwaard vanwege de beperkte ruimte die we ze kunnen bieden en zijn we inmiddels al een jaar of twee op zoek naar een beter huis. Helaas heeft dit nog niets opgeleverd.

Nu vroegen we ons af of jij misschien iets of iemand weet, een goed tehuis.’

ANTWOORD VAN DE VARKENSVRAAGBAAK
Zonder flauw te willen doen, lijkt dit haast een luxeprobleem. Oftewel: is er hier eigenlijk wel sprake van een probleem?

1. De varkens zijn samen: check.
2. Ze worden niet moedwillig klein gehouden en krijgen voldoende te eten: check.
3. Ze zijn nooit ziek: check.
4. Ze hebben een bijzonder vriendelijk karakter: check.
5. Ze laten zich graag aanhalen: check.

Ik zou zeggen: tel je zegeningen.

Jullie zijn spekkopers! Geen gegil, geen gebijt, geen verwoeste huisinrichtingen, geen ontwricht huwelijk, geen eenzame onbegrepen varkens, niks van dit al. Menig varkensbaasje zou z’n handen dichtknijpen bij zo’n waslijst vol successen.

Het enige dat beter zou kunnen is een grotere tuin, maar zo te lezen hebben de varkens daar in dit geval ook geen last van, anders zouden ze dat ongenoegen ongetwijfeld uiten.

Het enige is dat het vinden van een ander adres niet zo succesvol blijkt te zijn. Gelukkig maar 🙂

Mijn advies?
Gewoon lekker genieten van deze twee modelvarkens en snel een beetje. Met volle teugen! Jullie doen het geweldig!