VRAAG AAN DE VARKENSVRAAGBAAK
‘Beste Dafne,
Ik woon samen met me vriend. Ik ben gek op dieren en hebben een jaar geleden een minivarkentje gekocht. Hij heet h. is wel gecastreerd is wit met zwarte vlekken. We houden hem binnen en buiten. Hij heeft binnen een grote Bench waar ik hem elke dag lekker onderstop en honden speeltjes en een poef. Buiten heeft hij een hok met stro er in.

Ik nam hem eerst elke dag mee na het werk, werk bij me ouder thuis in de zaak. En was hij heel de dag aan het vroeten achter op de plaats waar bladeren en zand lag. Hij houdt echt niet van regen en hij denkt dan dat hij van suiker is haha. Dan zat hij in de keuken maar hij vindt dat hij geen regels heeft bij ons mam en pap en alle deuren van de keuken kastjes lagen er af en de plintjes en zo.

Bij mijn vriend en mij hebben we het h. proef gemaakt zo ver als kan en hij luistert bij ons wel. Hij houdt niet zo van mannen hij is mee vrouwen gek, ik ben echt zijn baasje en mijn vriend vind hij niet zo belangrijk. Bij mijn vriend blijft hij altijd alles uit proberen en bij mij komt hij altijd lekker knuffelen. We hebben een hond gekocht tijd terug en dat gaat niet slecht, een basset hound.

Bij mijn vriend zoekt h. de ruzie op met de hond en als ik er bij ben zijn ze leuk samen. Wel heel leuk om te zien hoe anders H. kan zijn. Maar wat het probleem is is dat H. weg moet van mijn vriend.

Om verschillende redenen: mijn vriend en H. gaat gewoon niet. H. daagt mijn vriend heel de tijd uit. Mijn vriend kan nooit even iets doen moet heel de tijd op h. letten en daar heeft hij het heel erg mee gehad. En ik heb nergens last van want bij mij is het een schat. Hij heeft het heel goed bij ons is een huis/buiten varken. Mooi buiten hok voor hem. Ga met hem wandelen en hij kan zitten en kusjes geven. Hij wil heel graag kroelen ligt graag op de bank.

We hebben niet een te kleinen tuin maar hij heeft niet genoeg plezier als hij overdag alleen buiten is. We hadden vroeger een stuk gras afgezet waar hij dan kon scharrelen, dat vond hij helemaal niet leuk, dus wij de omheining weg gehaald en nu loopt hij niet meer over dat gras. Hij kan nu nergens vroeten. We dachten dat een hond een goede manier zou zijn om een vriendje te hebben. Want nog een varken is een beetje veel.

En omdat ik zooooooooo veel omdat beestje geef en met tranen dit typ. Zie ik zelf niet dat hij betere buiten omgeving verdiend waar hij lekker kan scharrelen en met andere maatjes kan spelen. Hij ligt graag op schoot, hij kan zitten en kusjes geven, hij houdt niet van regen niet van modder, gaan wandelen. Dat is hij niet anders gewend hij is er mee opgegroeid. Maar omdat hij zo aan mij gehecht is denk ik hij kan niet zonder mij. Als ik terug kom van werk vliegt ie me om me oren. Wil meteen knuffelen. Maar is hij dan wel tevreden met de rest. En ik zoek iemand die net zo gek is met dieren als mij heb nog meer dieren een paard niet aan huis, Een tamme valk parkiet, een hond. Ben met dieren opgegroeid. En vind het heel moeilijk om deze keuze te maken.

Wil dat h. gelukkig is en ook een vriend die weer graag thuis komt. En ik wilde vragen of jij nog een plekje vrij hebt om h. te willen houden? Ik weet dat hij bij jou in goede handen is en ik er een super goed gevoel bij heb. Kan echt wel 4 bladzijdes vol praten over h.

Hoop je genoeg informatie over h. te kunnen geven. Anders kan ik nog meer vertellen. Hij wordt in mei 1 jaar.’

ANTWOORD VAN DE VARKENSVRAAGBAAK
Dit is nu waarom ik er altijd zo op hamer om een varken met een ander varken te laten samenleven en niet met een hond, kat, geit, mens, of welk andere diersoort dan ook. Een varken. Dat moet het zijn. Een varken en niks anders.

Als minivarken H. van het begin af aan een soortgenoot als gezelschap had gehad, had het nooit zover hoeven komen.

En dat bedoel ik dus ook met: ze slopen je huis (de plinten en keukenkastjes) en ze slopen je huwelijk. De slimme H. heeft de relatie tussen de mailster en haar vriend op scherp gezet.

En de mailster heeft het allemaal laten gebeuren. Ze heeft zich met boter & suiker door haar minivarkentje H. laten inpakken. Minivarken H. heeft de mailster van haar vriend afgetroggeld, daagt hem uit, schopt bonje met de hond om de boel te ontregelen en als het vrouwtje uit haar werk komt, is hij de onschuld zelve en als was in haar handen. Hij heeft volop de kans gekregen haar te manipuleren van hier tot Tokio en is er mee weg gekomen.

En nu denkt zij dat hij niet zonder haar kan en voelt zich gevleid. En wat roept de jaloerse vriend? Hij er uit of ik er uit!

Ik kan hem niet eens ongelijk geven. Varkens zijn eersteklas verleiders. Maar dit is wel een heel ongelijke strijd. Varken en vriend zijn elkaars rivalen geworden.

Als de sodemieter een ander varken erbij! Afgelopen met dat kusjes geven op de bank. Laat de twee varkens waar ze horen: buiten met een eigen varkensleven. Dan komt het tussen mailster en vriend ook wel weer goed.

En wie weet gaat vriendlief die twee varkens bij elkaar ook hartstikke leuk vinden. Want als varkens onderling met elkaar kunnen leven, dan zijn ze op hun best: 100% varken. Boeiend om te volgen hoe zij hun leven inrichten, spelen, kiften, knorren, blaffen, mopperen, samen wroeten, eten, slapen. De hele rataplan.

Net zoiets zoals mensen met elkaar leven. En dat is wat vriend ook wil. Hij wil gewoon zijn vrouw weer terug. Aan de mailster nu de keuze. Wat gaat het worden: Varken of vriend?