VRAAG AAN DE VARKENSVRAAGBAAK
‘Beste Dafne,
Vier jaar geleden heb ik met sinterklaas een biggetje kado gekregen, het is een gecastreerd mannetje.

Maar inmiddels zijn er nu ook 2 kindjes bij gekomen en hebben eigenlijk te weinig tijd over voor onze lieve dieren, en kunnen wij ze de nodige aandacht die ze verdienen eigenlijk niet meer geven, ze komen veel verwennerij te kort op dit moment.

Nu zat ik op internet te kijken voor een opvangtehuis voor varkens, en kwam zodoende bij u uit, want onder geen enkele voorwaarde gaat hij naar de slacht!!!!

Heeft u eventueel nog een plekje vrij op uw varkensparadijs? Want dat verdiend hij zeker, hij is superlief en gaat elke avond bij ons op stal, samen met 2 paarden een koe en een schaap, overdag lopen ze in een paddock.’

ANTWOORD VAN DE VARKENSVRAAGBAAK
Waarom zou u uw varkentje weg willen doen? Het is een grote misvatting dat (mini)varkens voortdurend door mensen ‘verwend’ zouden moeten worden. Weet u waar uw varken bij gebaat is? Met een gewoon, normaal varkensleven. En dat is samen met een soortgenoot.

Samen met een ander (mini)varken eten, slapen, keten, modderbaden nemen, rennen, kiften, praten, liggen etc. Dat is nog eens varkensverwennerij. Dan heeft u geen kind meer aan ze en alle tijd van de wereld voor uw eigen kinderen 🙂
Veel succes en geluk!

PS
Zal ik u ons protocol ‘vreemde varkens bij elkaar plaatsen’ opsturen?