Het Beloofde Varkensland

Dafne Westerhof (communicatietrainer, boerenkleindochter en varkenspionier) richtte in 1995 Het Beloofde Varkensland op, een paradijselijk kenniscentrum voor varkens.
Op Het Beloofde Varkensland wonen tientallen ex-productievarkens, wilde zwijnen en gedumpte minivarkens. Samen heten zij Familie Bofkont. Dafne blogt, geeft workshops, coacht baasjes en adviseert o.a. de Dierenpolitie, Staatsbosbeheer en de Rijdende Rechter over de toenemende problematiek rond de minivarkenshype. Het Beloofde Varkensland wordt gerund door Dafne & Team: een tiental vrijwilligers die zich met hart & ziel inzetten voor het welzijn van (mini)varkens. www.HetBeloofdeVarkensland.nl

Samenwerking met dierenarts Peter Klaver
Geneeskunde voor (mini)varkens staat nog in de kinderschoenen. De meeste varkens worden in grote aantallen gehouden en worden daarom ook collectief behandeld (ontwormen, castreren), maar niet de varkens van Het Beloofde Varkensland. Peter Klaver, voormalig dierenarts van Artis, heeft samen met oprichter Dafne Westerhof de gezondheidszorg voor het individuele varken opgezet. Een unicum in Nederland. Inmiddels is Peter een echte specialist geworden op het gebied van het hobbyvarken. Ook houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van medicijnen en nieuwe operatietechnieken. En die ervaringen deelt hij op zijn beurt weer met collega-dierenartsen zodat er steeds meer bekend wordt over het varken en zijn gezondheid. (bron: TV Noord-Holland)