VRAAG AAN DE VARKENSVRAAGBAAK
‘alstublieft heeft u nog een plaatstje voor s. het hangbuikzwijntje/minivarken,,,gaat hier helemaal fout,,,heeft me hele huis geruieneerd en ze moet vandaag nog wel..heb haar gekregen van iemand en heb geen vervoer haar weg te brengen ik woon zelf in amersfoort,,help me alsjeblieft!!’

ANTWOORD DE VARKENSVRAAGBAAK
Zo’n wanhoopskreet, een schreeuw om hulp, had ik eerder nog niet gekregen. Geen aanhef, geen inleiding, pats boem, meteen met de deur in huis. We zaten midden in een workshop, dus ik kon op dat moment niks. Het is trouwens de vraag of ik uberhaupt iets had kunnen doen. Want je kunt wel vervoer regelen, maar dan moet je ook nog ergens heen kunnen rijden.

Mogelijk heeft ze het toch op kunnen lossen, want ik hoorde er niks meer op.

Tja, cadeaubiggen. Geen goed idee. Je zadelt iemand op met iets waar niet om gevraagd is. De ontvanger heeft geen idee wat ze gekregen heeft. Of misschien was een varkentje wel al een hartewens, maar had ze zich er (nog) helemaal niet in verdiept.

En dan kan het inderdaad gebeuren dat als je zo’n cadeautje een middagje alleen thuis laat, je terugkeert op een oorlogsslagveld.

Meestal kloppen mensen dan bij Het Beloofde Varkensland aan. Net als bij de gedumpte en en niet meer gewenste minivarkens zijn we gestopt met het opnemen van cadeaubiggen. Ook dat is dweilen met de kraan open. En wat de cadeaubiggetjes betreft die hier toch zijn komen wonen: die zijn allemaal 300 kilo geworden. Juist. Allemaal uit de varkenshouderij. En dat is nog eens heel andere koek dan een minivarken.
Genoeg is genoeg. Niet meer doen dus.